måndag 28 juni 2010

Promenad och frisersalong

I dag har det varit varmt igen, stackars katterna som blir alldeles trötta i värmen. Dock är det ganska svalt i huset på dagarna än så länge så det är nog rätt ok för dem på dagarna. Dessutom är det lite svalare på nätterna fortfarande så det går snabbt att vädra ut huset på kvällen när solen inte ligger på.

Stravve var lite jamig och tjatig i dag så jag tog honom på lite koppelpromenad, Allan blev jätteupprörd och jamade hela tiden för att han inte fick följa med. Micke tog på Allan selen (eller det gjorde ju jag) och så gick de också ut. Stravve är behaglig att promenera med, han går runt och spanar, äter lite gräs, spanar och är rätt nöjd. Allan däremot sätter full fart och bara springer utan en endaste liten eftertanke på att det kan dyka upp någon fara. Han käkar gräs tills han spyr och springer lite till... Utevistelsen blev inte så lång som ni förstår :-)

Syftet med promenaden var att göra katterna lite trötta och det har lyckats!

Friserade Allan lite i dag, han har så mycket päls, vinterpäls typ... Har köpt en sax som tunnar ur pälsen, den klipper liksom varannan inte som en vanlig sax. Funkar bra och ser inte ut som att man friserat katten heller! Nu när Allan inte ska på utställning inom överskådlig framtid känns det bra att underlätta för honom i värmen.

Fick mina varor från Foderbilen i dag, superbra sätt att handla mat och sand på! Tyvärr kom inte torrfodret som jag beställt, hoppas det dyker upp snart. Ska banta katterna lite, eller, främst Allan som är lite rund, så jag har beställt ett dietfoder som han svarade bra på i vintras och gick ner fint i vikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar