fredag 13 augusti 2010

Hemma igen

Nu är vi hemma igen efter 5 dagar på Gotland! Eller, vi åkte i måndags och kom hem i dag så det blev egentligen bara 3,5 dagar på Gotland, resten var restid.

Det har ju varit en del oro innan resan för katterna och hur de skulle klara bilåkning och båtåkning. Det hela avlöpte som följer:

Måndag:

Båten till Gotland gick 7.30 fr Nynäshamn, vi åkte hemifrån 5.20, fick stanna 3 ggr och städa kattoan efter Allans besök på den. Allan snackade nästan hela vägen, Stravve var lugn men "bortkopplad". Han gillar inte att åka bil och lägger sig bara på sätet och lider kan man säga. Allan fick en åksjuketablett inför båtresan. Båtresan gick bra, inga problem alls, båda katterna låg tysta i sina burar. Vi satt i djuravdelningen på båten och det var en annan katt och sen bara hundar. Sen hade vi bara 5 km till stugan och den bilresan gick smärtfritt.

Fredag
Båten hem gick 8.50 från Visby. Vi gick upp vid 6.30 och packade, grabbarna märkte att det var något på gång. I dag fick båda katterna åksjuketabletter innan resan. Bilresan gick ok, båda satt i burarna till hamnen. Allan fick komma ut en stund och gick på lådan. Båda var lite oroliga men så fort vi kom till platserna i djuravdelningen var de lugna igen och låg tysta hela resan. Bilresan hem gick över förväntan. Allan var tyst nästan hela tiden, Stravve jamade lite men var skötsam. Dock märktes det på honom att han inte gillar bilåkning, ligger och blundar stenhårt.

Allt som allt, nöjd med katternas uppförande. Tycker lite synd om Stravve när han inte gillar att åka bil men ångrar mig inte att vi tog med dem på semestern. SÅ skönt att slippa engagera kattvakt och vara orolig för att nåt ska gå tokigt hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar