söndag 4 september 2011

Klippmaskin

Blev inspirerad av katternas uppfödare som köpt en klippmaskin så att hon kan klippa sin ena katt som vid fällning får tovor precis som Allan får. Vi lämnade ju in Allan till veterinären förra året och lejonklippte honom pga alla tovor. Men, det känns inte bra att söva en frisk katt för att klippa pälsen så i dag åkte vi också och köpte en egen klippmaskin på Bromma Zoo för att kunna klippa Allan. Ja, och Stravve också så klart om det behövs men han har ju en helt annan pälstyp än Allan så det borde inte bli lika nödvändigt.

Nåväl, vi har testat att klippa Allan och det gick ganska bra. Tanken var att klippa mest under frambenen ("armhålorna"), bröstkorgen och mellan bakbenen. Men, det blev mest på magen och lite vid svansen innan han ledsnade. Tog lite på Stravve också vid baken så risken att det fastnar något efter toabesök minimeras!

Nu har vi en liten paus och sen blir det ett försök till med Allan om en stund så vi kan få bort lite mer päls där vid frambenen och vid bakbenen.

Klipparen är i alla fall väldigt bra, den är tyst så Allan är inte rädd för ljudet, problemet är nog bara att han tycker det är jobbigt att vara fasthållen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar